ABOUT US

WIE ZIJN WIJ?

Birgit Schmitz

Birgit heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de fysiotherapie met de hoofdspecialisaties; manuele therapie en oedeemtherapie.  In die jaren heeft zij heeft een uitgebreid scala aan cursussen gevolgd en een brede kennis ontwikkeld op het gebied van oedeem, training en beweging. Naast therapeut is zij ook trainer bij Lymphoedema Training Academy Nederland, waar ze therapeuten traint en begeleidt in de nieuwste manier van manuele lymfedrainage  (Fill&Flush MLD).

 

Suze van Beusekom

Suze is sinds 2006 aan het werk als huid- en oedeemtherapeut en sinds 2012 ook als wonddeskundige. Steeds zoekt ze, net als Birgit, naar manieren om de patiënt net nog iets beter te kunnen helpen.  Suze is organisator van enkele grote nationale symposia over lipoedeem, geeft trainingen over compressie aan verzorgenden en verpleegkundigen van de thuiszorg en verzorgt bij het NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) workshops over compressie bij zelfmanagement. Suze is lied van de expertgroep oedeem van de NVH. 

 

Ons doel
Graag willen wij bijdragen aan het leveren van kwalitatief goede zorg bij mensen met oedeem en wonden.

We denken dat nog wel wat verbeterd kan worden in de zorg rondom de oedeempatiënt en daar willen we dan ook aan meehelpen middels het verzorgen van trainingen, workshops en casuïstiekbesprekingen, zodat je met een nieuwe dosis inzicht, energie en enthousiasme de volgende casus aan kunt pakken.